Kalevalainen jäsenkorjaus sopii lähtökohtaisesti kaikille ihmisille vauvasta vaariin. Se on todettu tehokkaaksi hoitomuodoksi erityisesti kroonistuneisiin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.
Hoito tehdään aina asiakkaan tarpeen mukaisesti hänen terveydentilansa ja yksilölliset rajoitteensa huomioiden. Kalevalainen jäsenkorjaus sopii hyvin myös ongelmien ennaltaehkäisyyn ja yleiseksi kehonhuolloksi. Hoitoon voi siis tulla myös vaikka ei olisikaan mitään varsinaista vaivaa. Parhaimmassa tapauksessa tulevalta vaivalta voidaan välttyä kenties kokonaan, kun siihen päästään puuttumaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
Jos olet saanut lääkäriltä luvan hierontaan esim. sairauden tai loukkaantumisen jälkeen niin silloin voit tulla myös Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Tekonivelet eivät ole hoidon este, mutta niiden rajoitukset tulee huomioida hoidossa. Jos sinulla on syöpä, akuutti tulehdustila, hemofilia tai laskimotulehdus hoitoa ei voi tehdä.
Tyypillisiä vaivoja hoitoon hakeutumiselle on:
- Alaraajojen vaivat (plantaarifasiitti, jalkaterien/nilkkojen virheasennot, pituusero)
- Polven kiputilat, virheasennot
- Lantion ja lonkan alueen vaivat, jäykkyys, liikerajoitteet, kipu, puolierot
- Selän ongelmat: skolioosi, SI-nivelen alueen vaivat, ristiselän kivut, rintarangan pinnetilat, jäykkyys, kipu
- Rannekanavan vaivat, tenniskyynärpää, jäätynyt olkapää, olkapään liikerajoitukset, kivut
- Niska-hartiaseudun kivut, päänsärky, migreeni, näkö- ja kuulohäiriöt
- Turvotus, puutumisoireet, aineenvaihdunnan ongelmat
Hoitoon voi tulla myös ilman mitään varsinaista vaivaa. Kalevalainen jäsenkorjaus toimii loistavasti palauttavana ja rentouttavana kehonhuoltona.
Kenelle hoito ei sovi?
Jotkut sairaudet voivat olla esteenä kalevalaiselle jäsenkorjaukselle:
- akuutti syöpä
- sydänperäinen sairaus (vakava rytmihäiriö, vakava sydämen vajaatoiminta, sydämentahdistin tms)
- epilepsia
- verenvuorotauti (hemofilia)
- akuutti onnettomuus/trauma (esim kolari, murtumat, niskan retkahdusvammat, aivotärähdykset > lääkäriin)
- akuutti välilevynpullistuma
- hermojuuriaukon ahtaumat (spinaalistenoosi)
- nikamakaaren höltymä ja siirtymä (spondylolyysi ja spondylolisteesi)
- ihosairaus/ihottuma (jos iho rikki, huom! ei psoriasis)
- flunssa/kuume/tulehdus
- pahat suonikohjut
- raskauden ensimmäinen kolmannes
- 3 kuukautta synnyttämisen jälkeen
- alle 2 viikkoa vanha rokotus
- antiobioottikuurin aikana
- päihteiden alaisuus ja psykoosi
Miten hoitoa tehdään?
Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen kannattaa valmistautua samoin kuin esim. hierontaan. Jos pystyt käymään suihkussa ennen hoitoa, niin aina parempi. Myös hajusteiden käyttöä on hyvä välttää.
Etukäteen on hyvä juoda ja syödä, mutta ei kuitenkaan liian tukevasti. Vesipullo kannattaa ottaa evääksi kotimatkaa varten.
Kalevalaista jäsenkorjausta tehdään sähköisellä hoitopöydällä ja jakkaralla istuma-asennossa. Hoito tehdään paljaalle iholle ja ainoastaan hoidettavat kehonosat ovat näkyvissä. Asiakkaan lämmöksi ja suojaksi on hoidettaessa pyyhkeitä ja erilaisia vilttejä.
Hoitoa varten kannattaa pukeutua väljiin vaatteisiin. Hoidon aikana asiakas on alusvaatteisillaan. Alushousujen on hyvä olla lyhyet jalkojen hoidon helpottamiseksi. Rintaliiveiksi kannattaa pukea sellaiset, mitkä saa selän hoidon ajaksi takaa auki. Pitkille hiuksille on hyvä ottaa mukaan hiuslenkki.
Pyri olemaan ajoissa ja ilmoita puhelimitse jos myöhästyt.
Kalevalaisen jäsenkorjauksen jälkeen
Vesi on vanhin voitehista ja hoidon jälkeen sitä tuleekin juoda runsaasti. Veden juominen auttaa tasaamaan nestevajausta ja tehostaa kuona-aineiden poistumista. Halutessasi voit höystää sitä pienellä määrällä merisuolaa.
Kalevalaisen jäsenkorjauksen jälkeen kehossa tapahtuu muutoksia useana päivänä ja se tarvitsee aikaa palautumiseen. Parasta onkin ajoittaa hoito ajankohtaan, jolloin pystyt lepäämään ja nauttimaan hoidon vaikutuksista kaikessa rauhassa.
Suositeltavaa on välttää muutaman päivän ajan fyysistä rehkimistä ja raskasta liikuntaa. Nopeat liikkeetkään eivät välttämättä ole hyväksi.
Urheilu kannattaa aloittaa asteittain kehoa kuunnellen. Rauhallinen liikkuminen esim. kävellen on hyväksi. Pitkäkestoisia venytyksiä on syytä välttää, sillä hoidon löystyttämät paikat ylivenyvät helposti.
Käsittelypäivänä kannattaa välttää myös saunaa, avantoa ja alkoholia.
Kalevalaisen jäsenkorjauksen hoitovaikutukset voivat aiheuttaa yksilöllisiä tuntemuksia. Hoidetuilla alueilla voi esiintyä arkuutta tai väsymystä. Tuntemukset häviävät itsestään muutaman päivän kuluessa.
Hoidon jälkeen on syytä kiinnittää huomiota omaan ergonomiaan ja elämäntapoihin saavutetun olotilan ylläpitämiseksi.